Інформація

Ця стаття була написана 13 Тра 2013, в рубриці Національна кухня.

Крученики (завиваники)

Крученики (завиваники). Шматок свинини або телятини відбивають, солять, перчать, потім накладають на нього звер­ху начинку зі смаженої цибулі, смажених грибів або смаженої квашеної капусти. М’ясо завивають рулетом, зав’язують нит­кою, злегка підсмажують на смальці та викладають у горщик. Тушкують у м’ясній юшці, сметані чи просто у воді зі спеціями. Коли крученики готові, нитки знімають і подають на стіл до каші чи картоплі.

Сьогодні, як і колись, крученики є суто святковою стра­вою, їх роблять на урочисті гостини, храмові свята тощо.

Залишить відповідь

Традиції українського народу

Останні статті

Система Orphus

Система Orphus