Локшина (тісто)

Локшина (тісто). Тісто для локшини готують так само, як і для галушок, прагнучи, однак, покласти більше яєць і крутіше замісити. Постійно підсипаючи борошно, розкачу­ють на стільниці якомога тонші коржі, що, злегка підсу­шивши, загортають трубкою та ріжуть на тоненькі смужеч­ки. Підсушена локшина може зберігатися досить тривалий час. Потім її варять у юшці, молоці, окропі, як і галушки чи затірку.

Локшину готують і на щодень, і на різні урочистості — з молоком або куркою. З неї роблять також бабку-запіканку: : зварену локшину заливають розколоченими з молоком яйцями, іноді сиром та цукром і запікають, бажано в печі, бо в такому разі вона виходить значно смачнішою. Цю страву готують як ласощі, і вона, як і кисіль, символізує закінчення обіду.

У багатьох регіонах нашої країни саме ласуванням свіжоприготовленою локшиною з м’ясом курки закінчується третій день весілля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *