Інформація

Ця стаття була написана 13 Тра 2013, в рубриці Національна кухня.

Млинці (блинці, налисники)

Млинці (блинці, налисники) — популярна страва з тіста. Пшеничне, пшенично-гречане, кукурудзяне, зрідка житнє борошно розводять сироваткою, молоком або водою, вбивають яйця й заколочують рідке тісто. На розігріту сковороду, зма­щену салом чи олією, розливають тісто тонким шаром і підсма­жують млинці з обох боків. Особливо добрі вони зі сметаною чи ряжанкою. Готують до млинців і сметанний соус з грибами, засмажку з цибулі. Начи­няють млинці сиром, складають у макітру, заливають смета­ною, притрушують трохи цукром і запікають. Такі млинці от­римали назву налисників. Млинці споконвіку є однією з найпопулярніших страв на Масляну, навіть обов’язковим атрибутом.

Залишить відповідь

Традиції українського народу

Останні статті

Система Orphus

Система Orphus