Голубці

Голубці. Пшоно, кукурудзяну крупу або гречку злегка приварюють, змішують з підсмаженою цибулею, свинячими шкварками або із сирим м’ясним фаршем, додають спецій та начиняють цією сумішшю запарені свіжі або квашені капус­тяні листки.

Подекуди капусту заміняють молодим листям червоного буряку або винограду. їх можна злегка підсмажити, скласти а горщик, залити водою навпіл із квасом або ж юшкою на кістках чи м’ясі, додати сметани та поставити на вогонь. Починаючи із 20-30-х років минулого століття галушки по­чали частіше начиняти рисово-м’ясною сумішшю, а тушку­вати, додаючи замість квасу томатний сік, соус чи пасту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *