Інформація

Ця стаття була написана 19 Тра 2013, в рубриці Національна кухня.

Затірка

Затірка — одна з найдавніших страв, поширених серед . слов’янських народів. Круте підсолене пшеничне на яйцях тісто розтирають з борошном у дерев’яних ночовках дерев’я ною ложкою, кописткою або рукою доти, доки не утворюють­ся кульки розміром з горошину чи квасолину. їх варять в ок­ропі або молоці, іноді в м’ясній юшці. Затірка вважається готовою, коли тісто спливає. Страва має борошнисту конси­стенцію. Споживають її з олією, маслом, смальцем, із засмаж­кою чи без. Колись цю смачну й ситну страву готували на Україні майже щодня. У наші дні, на жаль, цю страву готу­ють вже не так часто й переважно лише на території Пол­тавщини та Середнього Подніпров’я.

Залишить відповідь

Традиції українського народу

Останні статті

Система Orphus

Система Orphus