Інформація

Ця стаття була написана 13 Тра 2013, в рубриці Національна кухня.

Варенуха (варена, варьоха, запіканка)

Варенуха (варена, варьоха, запіканка) — безалкоголь­ний або слабоалкогольний напій. Готують узвар із суше­них груш і слив, протягом ночі настоюють, відціджують, і додають червоний гострий перець («щоб забивало дух»), м’я­ту, чебрець, материнку та, по можливості, різного роду спеції: гвоздику, корицю, духмяний перець тощо. Потім цю суміш  парять з медом у печі (духовці) й подають у гарячому чи  холодному вигляді. Дехто додає трохи горілки.

Цей напій був колись у великій пошані в запорозьких  козаків.

Залишить відповідь

Традиції українського народу

Останні статті

Система Orphus

Система Orphus