Інформація

Ця стаття була написана 13 Тра 2013, в рубриці Національна кухня.

Сало

Сало — найпопулярніші харчі, найцінніший у традицій­ному харчуванні продукт. Скільки побутує колоритних анек­дотів про українців і сало — не злічити. Його щедро солять і складають у дерев’яні ночви, скрині, бодні, у керамічні слоїки, скляпі трилітрові банки або підвішують у полотня­них торбах у коморі (взимку — на горищі). Солоне сало може зберігатися до двох років. Сало вживають із хлібом, огірками й часником у скоромні дні, беруть із собою в доро­гу, приварюють і споживають до картоплі чи каші. Ним можна засмажити чи затовкти рідкі страви — борщ, капус­няк, юшку.

На смаженому салі роблять яєчню. Шкварки надають чу­дового, дуже апетитного аромату та присмаку кашам, га­лушкам, вареникам, млинцям тощо.

Достаток сала вважається в народі за справжній добробут: «Якби мені паном бути, то я б сало їв і салом закусював».

Залишить відповідь

Традиції українського народу

Останні статті

Система Orphus

Система Orphus