Інформація

Ця стаття була написана 13 Тра 2013, в рубриці Національна кухня.

Рибні страви

Рибні страви. У народному харчуванні спеціальних риб­них страв нема. Свіжу рибу смажать, їдять гарячою й холод­ною, додають до пісного борщу. Із сирої риби варять юшку та холодець. В’юнів і карасів тушкують у сметані — надзви­чайно смачно!

У піст (особливо зимовий) споживають просол — солону рибу власного приготування або куповану. В’ялену на повітрі або сушену рибу додають до пісних юшок, крупників, куле­шу, борщу; парену — до вареної картоплі. У піст, у неділю й на свята готують рибні січеники (товченики).

Залишить відповідь

Традиції українського народу

Останні статті

Система Orphus

Система Orphus