Інформація

Ця стаття була написана 13 Тра 2013, в рубриці Національна кухня.

Настойки

Настойки. Для їх виготовлення беруть переважно вишні та сливи, заливають горілкою та ставлять в тепло для бродіння. Вони значно міцніші за наливки. Готують їх і на різного роду цілющих травах, корінні, після чого напій на­буває лікувальних властивостей.

Подекуди, щоб підсилити процес настоювання, у горщик кладуть коріння, трави, спеції, заліплюють його тістом і став­лять у піч. Така настойка називається запіканкою, запіканою.

Сучасна медицина, скориставшись із народного досвіду, та­кож виготовляє традиційні лікувальні настойки: з нагідок (ка­лендули), валеріани, шавлії, материнки, деревію тощо.

Залишить відповідь

Традиції українського народу

Останні статті

Система Orphus

Система Orphus