Інформація

Ця стаття була написана 13 Тра 2013, в рубриці Національна кухня.

Наливки

Наливки — слабоалкогольні напої домашнього приготу­вання. Стиглі ягоди вишень,смородини, малини, аґрусу, чор­ниць, ожини, плоди сливи й терену всипають у спеціальні ємності та присипають невеликою кількістю цукру. Ягоди пускають сік, цукор розчиняється й таким чином наливки виброджуються в теплому світлому місці протягом двох-трьох тижнів. Потім її зливають, а ягоди іноді йдуть на пироги. За­лежно від продукту наливки відповідно й називаються: виш­нівка, смородинна, малинівка, слив’янка тощо.

В основному їх зберігають до якоїсь важливої оказії. Ма­ють вони й лікувальну дію.

Залишить відповідь

Традиції українського народу

Останні статті

Система Orphus

Система Orphus