Інформація

Ця стаття була написана 13 Тра 2013, в рубриці Національна кухня.

Молочні страви

Молочні страви в Україні споживаються щодня, за ви­нятком постів. Найпоширенішою стравою є свіже коров’яче молоко, кип’ячене або пряжене. На свіжому молоці варять каші, локшину, ним заправляють картоплю. Споживають молоко у вигляді кисляку. З нього роблять сир, що його спо­живають як окрему страву та використовують як начинку для вареників, пирогів, налисників. Сироваткою із сиру заправля­ють борщі, з нею варять каші, нею вчиняють хліб, пироги, млинці, оладки тощо, просто п’ють, адже вона чудовий засіб Позбутися зайвої ваги.

З вершків, зібраних з молока чи кисляку, збивають масло. Сметану використовують як засмачування борщу, каш, юшки, вареників, галушок. Менше вживають козяче молоко, бо воно доволі специфічне на смак, але надзвичайно корисне. Не менш популярним продуктом є бринза.

Залишить відповідь

Традиції українського народу

Останні статті

Система Orphus

Система Orphus