Інформація

Ця стаття була написана 21 травня 2013, в рубриці Національна кухня.

Куліш

Куліш легко готувати не тільки в домашніх умовах, тому він має ще одну назву — польова каша. Промите пшоно за­сипають у казан з киплячою водою, для смаку додають одну-дві картоплини, сіль, коріння, по можливості зелень. Гото­вий куліш затирають салом із цибулею й часником. Особливо смачним є куліш із салом, шматком м’яса (навіть солонини) або рибиною.

Готовим куліш вважався тоді, коли пшоно повністю роз­варюється й утворюється кашоподібна маса. Переважно куліш готують із пшоном, але подекуди варять і гречаний. Смачним вважається зазвичай густий куліш, а не такий, у якому «кру­пина за крупиною ганяється із дубиною».

Залишить відповідь

Традиції українського народу

Останні статті

Система Orphus

Система Orphus