Капусняк

Капусняк (капуста засипана, капуста із пшоном.) — друга за значенням після борщу рідка овочева страва. Ква­шену капусту дрібно шаткують, заливають окропом і варять п картоплею, морквою та пшоном. У готовий капусняк кла­дуть засмажену на салі цибулю та ще раз проварюють. Особ­ливо цінується капусняк, звареній на мясній юшці з жирної свинини — грудини, поребрини. Його варять частіше в період зимових (Різдвяних) м’яснець. Капусняк, як і борщ, заправляють перцем. Навесні та влітку, коли запаси кваше­ної капусти вичерпуються, капусняк варять зі свіжої капус­ти. У Піст цю страву роблять пісною, на олії. У першій поло­вині XX ст., коли почали культивувати помідори, на заправку почали використовувати томатний сік, морс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *